Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних»

опубліковано 20 лютого 2017 о 15:19

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до  Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних»

  Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (далі – проект постанови) розроблено Державною фіскальною службою відповідно до вимог абзацу другого підпункту 4 пункту 94 розділу І Закону України від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон № 1797).

З цією метою проектом постанови передбачається визначення механізму внесення відомостей, що містяться у податковій накладній (далі – ПН) або розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі – РК), до Єдиного реєстру податкових накладних (далі – ЄРПН) та процес реєстрації, зупинки або відмови в реєстрації ПН/РК в ЄРПН відповідно до вимог, визначених у статті 201 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Зокрема, статтю 201 Кодексу доповнено новим пунктом 201.16, яким передбачено, що реєстрація ПН/РК в ЄРПН може бути зупинена у разі відповідності ПН/РК сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Також, відповідно до пункту 2001.9 статті 2001 Кодексу платнику податку надано право реєструвати ПН/РК в ЄРПН на суму податку, що дорівнює значенню показника ∑Перевищ , зменшеного на суму задекларованих до сплати податкових зобов’язань за періоди починаючи з 1 липня 2015 року (включаючи податкові зобов’язання, які були сплачені платником податку, та податкові зобов’язання, які не були сплачені платником податку) та збільшеного на значення показника ∑ПопРах незалежно від значення показника ∑Накл , визначеного відповідно до пункту  200 1. 3 статті 2001 Кодексу.

З огляду на це виникає необхідність внесення змін у діючий Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 № 1246 (зі змінами).

Зауваження та пропозиції від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати оприлюднення проекту постанови на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників; електронну – a.plysenko@sfs.gov.ua.