Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до бюджету майже 205,8 млн грн єдиного податку

, опубліковано 19 березня 2024 о 09:45

В. о. начальника податкової службі Буковини Теодозія Чернецька інформує, що бізнес - спільнота Чернівецької області, яка працює за спрощеною системою оподаткування, впродовж січня – лютого 2024 року перерахувала до місцевого бюджету майже 205,8 мільйона гривень єдиного податку.

Вона відзначила, що з початку поточного року місцеві громади Буковини отримали від спрощенців на 68,1 млн грн більше аналогічного періоду минулого року. 

Відтак, надходження до місцевих бюджетів від представників спрощеної системи оподаткування розподілені таким чином: найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили понад 169 мільйонів гривень єдиного податку.

Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали понад 27,8 мільйона гривень податкових надходжень. Від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи надійшло 9 мільйонів гривень. 

За словами очільниці Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозії Чернецької, представники малого бізнесу Буковини стабільно забезпечують життєдіяльність територіальних громад, оскільки активно та сумлінно сплачують єдиний податок до місцевого бюджету.