Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина: Роботодавці та підприємництво області впродовж січня – лютого 2024 року сплатили майже 959,2 млн грн ЄСВ

, опубліковано 19 березня 2024 о 09:43

За підсумками січня – лютого 2024 цього року страхувальники області, (роботодавці та підприємництво) перерахували до Пенсійного фонду України 959,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Сума перевищує аналогічні надходження минулого року на 101,7 млн грн. Про це інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька. 

За її словами, щоб держава могла виконувати свої соціальні функції, а це – фінансування державних соціальних програм, пенсійні виплати, допомога у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, або безробіттям, необхідні регулярні грошові надходження. І саме своєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гарантує громадянам право на соціальний захист.

Також Теодозія Юріївна звернула увагу платників єдиного соціального внеску, що до страхового стажу зараховується лише той період підприємницької діяльності чи роботи найманим працівником, за який сплачено страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок – у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати із 1 січня 2024 року до 7100 гривень мінімальний страховий внесок становить 1562 гривні. 

«Тож, необхідно враховувати, що несплата єдиного внеску призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому», – наголосила Теодозія Чернецька.