Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення зміни до пункту 6 переліку органів ліцензування”

опубліковано 09 червня 2017 о 19:40

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови

Кабінету Міністрів України

Про внесення зміни до пункту 6 переліку органів ліцензування

 

На офіційному web-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) в підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Діяльність” розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення зміни до пункту 6 переліку органів ліцензування” (далі – проект постанови).

Відповідно до Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2015 року № 609, ДФС здійснює ліцензування таких видів господарської діяльності, як виробництво і торгівля спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Проект постанови розроблено з метою реалізації норм Закону України від 14 січня 2000 року № 1391 „Про альтернативні види палива” (далі – Закон № 1391) та Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (далі – Закон № 481) у частині ліцензування виробництва біоетанолу. Зокрема пропонується, шляхом внесення змін до пункту 6 Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2015 року № 609, уточнити перелік видів господарської діяльності, що ліцензується ДФС: виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, біоетанолу, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; торгівля спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольним напоями та тютюновими виробами.

Згідно з статтею 2 Закону № 481 виробництво спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового може здійснюватися лише на державних підприємствах, а біоетанолу – на підприємствах усіх форм власності за наявності у них ліцензій. Відповідно до статті 8 Закону №1391  виробництво біоетанолу здійснюється суб’єктами господарювання за наявності відповідної ліцензії.

Законом № 481 та Законом № 1391 визначено біоетанол як спирт етиловий зневоджений, виготовлений з біомаси або із спирту етилового-сирцю для використання як біопалива. Підпунктом 14.1.14 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) встановлено, що біоетанол – це спирт етиловий зневоджений, який виготовлений з біомаси для використання як біопалива та належить до товарної позиції 2207 згідно з УКТ ЗЕД. Підпунктом 215.3.1 пункту 215.3 статті 215  Кодексу встановлено ставки акцизного податку по кодах товарів 2207 та 2208 згідно з УКТ ЗЕД у розмірі 126,96 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту.

З метою налагодження всебічного громадського обговорення, пропонуємо зауваження та пропозиції стосовно змісту нормативно-правового акту надавати у письмовій та електронній формі упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, електронну – litzenziya@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11