Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Автовласники Вінниччини сплатили понад 2,7 млн грн транспортного податку

, опубліковано 22 травня 2020 о 16:41

За чотири місяці 2020 року вінницькі власники елітних та дорогих автомобілів сплатили до місцевого 2 мільйона 711,0 тисяч гривень транспортного податку. Про це розповів в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

За словами посадовця,зазначена сума на 495,9 тисяч гривень, або на 22,4 відсотка більша від запланованого. Разом з тим, порівняно з відповідним періодом минулого року сума сплаченого податку зменшилась на 171,3 тисячі гривень, або майже на 6 відсотків. Це пояснюється законодавчим скороченням переліку авто, що підлягають оподаткуванню з більш ніж 3,5 сотень до майже 170 одиниць.

Олег Мартинюк нагадує, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто.

Щодо елітних марок авто, за які найчастіше фізичні особи – мешканці Вінниччини сплачували транспортний податок, то у цьому переліку очільник податкової служби Вінниччини називає MERCEDES-BENZ, різні марки PORSCHE, LAND ROVER RANGE ROVER та BMW.