Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року від боржників Вінниччини до бюджету надійшло 24,5 млн грн

, опубліковано 22 травня 2020 о 16:40

Протягом січня-квітня 2020 року за рахунок вжиття заходів до підприємств – боржників, підрозділи погашення боргу Вінницької області забезпечили 24,5 млн грн надходжень до зведеного бюджету. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, 19,1 млн грн з цієї суми надійшли до державного бюджету, 5,4 млн грн – до місцевого бюджету.

Посадовець зауважує, що найбільше вдалось погасити заборгованість з  податку на додану вартість (15,6 млн грн),  плати за землю (1,4 млн грн) та податку на прибуток (1,3 млн грн).

У розрізі проведених задля погашення боргу заходів, за рахунок реалізації майна боржників (рухомого і нерухомого, цілісних майнових комплексів, майна банкрутів), упродовж 4-х місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів спрямовано 1,6 млн грн.  На виконання рішень суду, в рахунок погашення податкового боргу, з банківських рахунків стягнуто 3,6 млн грн, а за виконавчими документами через органи ДВС – 0,2 млн грн.

Олег Мартинюк зазначив, що на початок травня податковий борг до зведеного бюджету, з урахуванням боргу банкрутів, перевищив 1 млрд грн. При цьому заборгованість до держбюджету склала – 694,1 млн грн, до місцевих бюджетів  – 330,6 млн грн.

Щодо заборгованості з єдиного внеску, то за словами очільника податкової служби Вінниччини на 01.05.2020 року він становить 297,6 млн грн, де  23,2 млн грн – це борг банкрутів.