Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,8 мільйона гривень штрафних санкцій сплатять порушники правил торгівлі підакцизними товарами

, опубліковано 23 березня 2020 о 18:57

У податковому відомстві області наголошують, що запровадження Законом України № 3220 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)», звільнення від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені протягом  періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, не стосується правил обліку, виробництва та обігу підакцизних товарів.

За даними управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Чернівецькій області, в рамках заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів у  січні - лютому  2020 року  проведено 40 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Найбільш поширеними порушеннями на теренах нашого краю є роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій - 12 випадків, роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 9 випадків, роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, вищими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 9 випадків, порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку – 5 випадків, зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку – 6 випадків та ін.

Крім того, проведено 8 фактичних перевірок суб'єктів, які здійснюють реалізацію пального. Встановлено 2 випадки роздрібної торгівлі пальним без наявності відповідної ліцензії, 3 випадки торгівлі пальним через РРО не зазначених у ліцензії, 3 випадки не облікованого пального, а також роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на АЗС без наявності відповідних ліцензій – 2 випадки.

За результатами проведених перевірок застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 3,8 млн.грн. Вилучено 200 літрів алкогольних напоїв у тарі типу «baginbox», 2054 плашки фальсифікованї алкогольної продукції та 180 літрів рідини з запахом спирту.