Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 193,4 млн грн єдиного податку

, опубліковано 23 березня 2020 о 18:53

Єдиний податок від малого підприємництва належить до податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво зростають та поповнюють бюджети місцевих громад.

Так, у січні-лютому 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 193,4 млн грн єдиного податку.  Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв.

За його словами, підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, збільшили сплату єдиного податку порівняно з аналогічним періодом 2019 року на 21,3 млн гривень. Зокрема, фізичними особами – підприємцями сплачено 121,8 млн грн єдиного податку, юридичними особами –25 млн грн, сільгосптоваровиробниками – 46,6 млн гривень.

«У складі доходів загального фонду місцевих бюджетів за платежами, що адмініструє податкова служба області, частка єдиного податку становить 17,2 відсотка. Збільшення надходжень з єдиного податку до місцевих бюджетів Миколаївщини є свідченням належного сервісного обслуговування платників податків, забезпечення податковою службою Миколаївської області комфортних та необтяжливих умов для ведення бізнесу на спрощеній системі оподаткування», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.