Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сергій Верланов провів онлайн зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні

, опубліковано 10 квітня 2020 о 13:16

Державна податкова служба використовує нові формати спілкування з представниками бізнесу в умовах карантину. 9 квітня Голова ДПС Сергій Верланов провів онлайн зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні.

«У нашій країні триває карантин, тому всі наші зусилля спрямовані, передусім, на захист наших працівників та платників податків. Ми вжили низку обмежувальних заходів щодо спілкування з нашими клієнтами, утім ДПС працює і, за потреби, ми готові до консультацій з бізнесом із застосуванням нових форматів», – зауважив Голова ДПС Сергій Верланов. 

Під час зустрічі керівник податкової служби надав відповіді на актуальні питання щодо останніх новацій у податковому законодавстві. Мова йшла, зокрема, про зміни у контрольно-перевірочній роботі, звільнення від плати за землю та податку на нерухомість, передбачене Законом України від 17 березня 2020 року № 533, механізм застосування пільги з ПДВ щодо операцій постачання на митній території України лікарських засобів, медвиробів, медобладнання тощо. 

Також Голова ДПС наголосив, що нинішні непрості умови не привід сповільнювати реформу податкової. Навпаки – час її прискорити. 

«Тут не треба нічого вигадувати: основними дороговказами для нас залишаються запит українського бізнесу на стабільність і якість податкового сервісу, а також домовленості з МВФ та ЄС. Домовленості, що передбачають ті речі, які ми вже робимо: підтримку і захист системи автоматичного відшкодування ПДВ, боротьбу з нелегальним обігом підакцизних товарів, впровадження сервісного підходу до платників. І ті, які запровадимо найближчим часом:  електронні чесні аудити, що дозволять в рази знизити корупцію під час перевірок, та перехід ДПС на єдину юридичну особу, який забезпечить ефективність та незворотність реформи служби. Адже перенесення в регіони перетворень, що відбуваються на центральному рівні, залишається для нас одним з головних викликів», – підкреслив Сергій Верланов.

У ході зустрічі сторони також обговорили ситуацію в країні та роботу ДПС під час пандемії. Особливо важливим у цих умовах є безперебійність роботи інформаційно-телекомунікаційного блоку та розвиток електронного документообігу. За словами Сергія Верланова, у цьому напрямі Служба проводить активну роз’яснювальну роботу щодо можливостей електронного спілкування з податковими органами. Зокрема, систематично на вебпорталі ДПС, ютуб-каналі та соціальних мережах розміщуються відеоуроки з роз’ясненнями щодо використання електронних сервісів. 

Крім того, враховуючи низку змін для бізнесу, які передбачені новими законами щодо запобігання поширенню Covid-19, ДПС готує інформаційні листи, в яких роз’яснює законодавчі нововведення.

«Ми докладаємо максимум зусиль, щоб платники податків в умовах карантину не відчували інформаційну ізольованість. Інформація щодо наповнення бюджету, зміни у законодавстві, сервісні можливості податкової – про все це ми регулярно комунікуємо», – наголосив Сергій Верланов. 

Зі свого боку Американська торговельна палата в Україні подякувала ДПС за відкритий діалог. Там зазначили, що нині компанії-члени Палати адаптуються до нових реалій, тому вдячні за можливість обговорити нагальні питання та пропозиції щодо подальшого спрощення та цифровізації процесів. За словами віце-президента Американської торговельної палати Тетяни Прокопчук, на сьогодні для бізнесу важливе збереження безперебійної роботи всіх онлайн сервісів, що адмініструються Державною податковою службою України.