Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку утилізації транспортних засобів, що переходять у власність держави, які не реалізовані в установленому порядку та (або) не придатні для експлуатації, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України"

опубліковано 22 травня 2017 о 13:25

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку утилізації транспортних засобів, що переходять у власність держави, які не реалізовані в установленому порядку та (або) не придатні для експлуатації, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України"

 Державною фіскальною службою України на громадське обговорення виноситься проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку утилізації транспортних засобів, що переходять у власність держави, які не реалізовані в установленому порядку та (або) не придатні для експлуатації, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" (далі – проект акта).

На сьогодні відсутній чітко визначений механізм утилізації транспортних засобів, що переходять у власність держави за порушення митного законодавства. З огляду на таку ситуацію застосовуються різні підходи до організації такого процесу, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Крім того, відсутність єдиних підходів не дає змогу стверджувати про дотримання вимог природоохоронного законодавства при такій діяльності.

Для вирішення такої ситуації проектом акта пропонується визначити процедуру передання на утилізацію транспортних засобів, що переходять у власність держави за порушення митного законодавства, уніфікувати фінансові аспекти покриття відповідних витрат та їх документальне оформлення тощо.

Проект акта розміщено на офіційному web-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність».

Зауваження та пропозиції стосовно проекту акта надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Державна фіскальна служба України: 04053, м. Київ, Львівська площа, 8., e-mail: kabmin_doc@sfs.gov.ua.

Державна регуляторна служба України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail:  inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали