Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації»

опубліковано 23 березня 2017 о 10:36

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації»

 На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації» (далі – проект наказу).

Проект наказу підготовлено у зв’язку із приведенням у відповідність форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації до положень Законів України від  06 жовтня 2016 року  № 1667-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій» (далі – Закон № 1667) та від 21 грудня 2016 року № 1797-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон № 1797).

Так, змінами внесеними Законами № 1667, № 1997 для неприбуткових підприємств, установ та організацій встановлено річний податковий (звітний) період (крім випадків, передбачених підпунктом 133.4.3 пункту 133.4 статті 133 Кодексу), Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт) прирівнюється до податкової декларації, разом зі Звітом до контролюючих органів обов’язково подається річна фінансова звітність, яка є додатком та невід’ємною частиною Звіту.

Крім того, фінансування видатків на утримання неприбуткової організацій, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб; податкове зобов’язання з податку на прибуток підприємств розраховується (у разі порушення вимог пункту 113.4 статті 133 Кодексу) виходячи із суми операції (операцій) нецільового використання активів (раніше було нецільового використання коштів)

Прийняття нормативного акта забезпечить затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт) та надасть можливість суб’єктам господарювання відображати показники господарської діяльності відповідно до положень Податкового кодексу України.

Зауваження та пропозиції до цього проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департаменту методологічної та нормотворчої роботи, електронну – e.kogevnikova@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.