Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України та Міністерства охорони здоров'я України "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України"

опубліковано 09 листопада 2015 о 12:18

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Міністерства фінансів України та Міністерства охорони здоров’я України „Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України”

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” розміщено проект наказу Міністерства фінансів України та Міністерства охорони здоров’я України „Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України” (далі – проект наказу) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Пунктом 229.1 ст. 229 Податкового кодексу України визначено особливості оподаткування спирту етилового, зокрема, що використовується для виробництва деяких видів продукції, а саме встановлено, що акцизний податок справляється за ставкою 0 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту етилового, який використовується для виробництва лікарських засобів.

Проект наказу розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до чинного законодавства України у частині відпуску спирту етилового для виробництва лікарських засобів та відповідно до вимог пункту 16 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету  Міністрів  України  від  28 грудня 1992 року № 731.

Проектом наказу пропонується визнати такими, що втратили чинність, накази Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26.07.2005 № 230/377 „Про затвердження Порядку здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів”, від 04.05.2006 № 248/258 та від 26.08.2007 № 482/472 „Про внесення змін до наказу Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26.07.2005 № 230/377”, оскільки зазначені накази втратили свою актуальність у зв’язку із змінами законодавства України у частині відпуску спирту етилового для виробництва лікарських засобів.

Дія проекту наказу поширюватиметься на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво лікарських засобів із використанням спирту етилового, що відвантажується за нульовою ставкою акцизного податку.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, та електронну – dep21spirt@sfs.gov.ua, а також на адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.