Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Про списання та реструктуризацію податкової заборгованості ВАТ "Лисичанськнафтооргсинтез" за станом на 1 жовтня 1999 року"

опубліковано 26 жовтня 2006 о 00:00

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про списання та реструктуризацію податкової заборгованості відкритого акціонерного товариства "Лисичанськнафтооргсинтез" за станом на 1 жовтня 1999 року

Цей Закон спрямований на оздоровлення фінансового стану та відновлення виробничої діяльності відкритого акціонерного товариства "Лисичанськнафтооргсинтез" як стратегічно важливого для економіки України підприємства.

Стаття 1. Списанню з відкритого акціонерного товариства "Лисичанськнафтооргсинтез" (далі - "ЛиНОС") - платника податків підлягають суми податкової заборгованості зі сплати пені, штрафних та фінансових санкцій по загальнодержавних податках і зборах, обов'язкових платежах, що нараховані і вважалися несплаченими за станом на 1 жовтня 1999 року.

Стаття 2. Реструктуризації підлягають суми податкової заборгованості відкритого акціонерного товариства "ЛиНОС" зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), перелічених у статті 3 цього Закону, без урахування сум пені, штрафних та фінансових санкцій, нарахованих відповідно до законодавства на цю заборгованість і списаних згідно із статтею 1 цього Закону, за станом на 1 жовтня 1999 року.

Реструктуризація провадиться шляхом розстрочення сплати податкової заборгованості на 120 місяців.

Сплата реструктуризованої податкової заборгованості розпочинається з 1 січня 2001 року і провадиться рівними частками до 15 числа кожного місяця.

Стаття 3. Реструктуризація податкової заборгованості поширюється на:

податок на прибуток підприємства;

податок на додану вартість;

плату (податок) за землю;

акцизний збір;

збір до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення;

збір за забруднення навколишнього природного середовища;

плату за спеціальне користування водними ресурсами;

амортизаційні відрахування для фінансування заходів структурної перебудови базових галузей національної економіки.

Стаття 4. Орган стягнення, де перебуває на обліку відкрите акціонерне товариство "ЛиНОС", за результатами розгляду фінансово-господарської діяльності у місячний термін з дня набрання чинності цим Законом приймає рішення щодо списання та реструктуризації сум податкової заборгованості, зазначених відповідно у статтях 1 та 3 цього Закону, та повідомляє про це відкрите акціонерне товариство "ЛиНОС".

Стаття 5. У тижневий термін з дня прийняття цього Закону відповідний орган стягнення зупиняє стягнення з відкритого акціонерного товариства "ЛиНОС" у безспірному порядку сум податкової заборгованості і відкликає з уповноважених банків розрахункові документи щодо їх сплати.

Суми податкової заборгованості, реструктуризованої у порядку, визначеному цим Законом, у разі несплати платником податку у встановлені статтею 2 цього Закону строки стягуються відповідним органом стягнення у безспірному порядку.

Стаття 6. Рішення про списання та реструктуризацію податкової заборгованості відкритого акціонерного товариства "ЛиНОС" з місцевих податків і зборів (обов'язкових платежів), а також пені, штрафних і фінансових санкцій, нарахованих відповідно до законодавства на заборгованість зі сплати зазначених податків і зборів (обов'язкових платежів), приймається відповідною радою у двомісячний термін з дня набрання чинності цим Законом згідно з умовами, визначеними цим Законом.

Стаття 7. Списання та реструктуризація податкової заборгованості провадиться у порядку та на умовах, визначених у Законі України "Про списання та реструктуризацію податкової заборгованості платників податків за станом на 31 березня 1997 року".

Стаття 8. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Сплата податкової заборгованості, реструктуризованої відповідно до Закону України "Про списання та реструктуризацію податкової заборгованості платників податків за станом на 31 березня 1997 року", розпочинається у строк, визначений статтею 2 цього Закону.

Кабінету Міністрів України в місячний термін прийняти рішення, спрямовані на виконання цього Закону.

Президент України

Л. КУЧМА

м. Київ

22 грудня 1999 року

№ 1335-XIV