Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ Міндоходів України від 30.12.13 № 891 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 року №73 „Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію”"

опубліковано 08 січня 2014 о 12:20

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.12.2013                                                         №891

 

Про затвердження Методичних рекомендацій щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 року №73 „Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію”

З метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 року №73 „Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію”,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Методичні рекомендації щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 року №73 „Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію” (додається).

2. Департаментам оподаткування та контролю об’єктів і операцій (Павелко Л.Г.) та податкового та митного аудиту   (Крухмальов С.Б.) надати Департаменту розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників спільну заявку щодо розробки програмного забезпечення для проведення автоматизованої звірки відповідності даних платника критеріям, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважатиметься таким, що має позитивну податкову історію (далі – Критерії), узгоджену з Департаментом розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників (далі – Заявка), до 08.01.2014.

3. Департаменту розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників (Теньков О.В.):

3.1. розробити технічне завдання для проведення автоматизованої звірки відповідності даних платника Критеріям (далі − Технічне завдання) у термін, визначений у Заявці;

3.2. розробити програмне забезпечення для проведення автоматизованої звірки відповідності даних платника Критеріям у термін, визначений у Технічному завданні;

3.3. після введення в експлуатацію програмного забезпечення для проведення автоматизованої звірки відповідності даних платника Критеріям до 1 числа кожного місяця формувати перелік платників, що відповідають Критеріям.

4. Інформаційно-комунікаційному департаменту (Семченко О.В.) забезпечити оприлюднення наказу на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України та в засобах масової інформації.

5.  Начальникам головних управлінь Міндоходів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, Міжрегіонального головного управління Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників:

5.1. довести зазначений наказ до відома підпорядкованих державних інспекцій;

5.2. забезпечити використання в роботі підпорядкованими державними інспекціями сформованого переліку платників, що відповідають Критеріям.

6. Координаційно-моніторинговому департаменту (Санжаревська І.С.) забезпечити внесення змін до Репозиторія звітності і статистичної інформації Міністерства доходів і зборів України, затвердженого наказом Міндоходів від 06.09.2013 №448.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ігнатова А.П.

Міністр                                                                                              О.В. Клименко