Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 05.11.12 №4769/0/61-12/15-3115

опубліковано 25 грудня 2012 о 16:53

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

 від 05.11.12 №4769/0/61-12/15-3115

Державна податкова служба України розглянула лист <…> стосовно деяких питань складання податкових накладних та  повідомляє.

Пунктом 201.1 статті 201 Податкового кодексу України передбачено, що платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів:

а) у паперовому вигляді;

б) в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі податкових накладних. У такому разі складання податкової накладної у паперовому вигляді не є обов'язковим.

Таким чином, податкова накладна може бути складена в один спосіб: або в паперовому вигляді, або в електронній формі. При цьому вибір формату складання податкової накладної залишається за покупцем.

У разі, коли за вимогою покупця, податкова накладна складена в електронній формі, така податкова накладна підлягає обов’язковій реєстрації в ЄРПН не залежно від суми податку на додану вартість та номенклатури товару (в тому числі його походження), зазначених в ній.

 

Заступник  Голови                                                                                                        А.П. Ігнатов