Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 22.10.2012 № 6697/0/71-12/15-3117

опубліковано 25 грудня 2012 о 16:48

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 22.10.2012 № 6697/0/71-12/15-3117

 Державна  податкова  служба України розглянула лист <…> стосовно  формування податкового кредиту на підставі тимчасових митних декларацій та повідомляє.

Відповідно до пункту 1 статті 248 глави 39 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI із змінами і доповненнями (далі - МКУ) митне оформлення розпочинається з моменту подання митному органу декларантом або уповноваженою ним особою митної декларації або документа, який відповідно до законодавства її замінює, та документів, необхідних для митного оформлення, а в разі електронного декларування - з моменту отримання митним органом від декларанта або уповноваженої ним особи електронної митної декларації або електронного документа, який відповідно до законодавства замінює митну декларацію.

Якщо декларант або уповноважена ним особа не володіє точними відомостями про характеристики товарів, необхідні для заповнення митної декларації у звичайному порядку, вона може подати митному органу тимчасову митну декларацію на такі товари за умови, що вона містить дані, достатні для поміщення їх у заявлений митний режим, та під зобов'язання про подання додаткової декларації у строк не більше 45 днів з дати оформлення тимчасової митної декларації (пункт 1 статті 260 глави 39 МКУ).

Оскільки після подання тимчасової митної декларації можливі зміни щодо кількості, вартості, УКТ ЗЕД ввезених товарів, тощо остаточні відомості про такі товари будуть міститись у додатковій митній декларації.

Враховуючи зазначене, у  разі подання платником тимчасової митної декларації до податкового кредиту відносяться суми податку на додану вартість лише після подання ним митному органу додаткової митної декларації (за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту).

Крім того, повідомляємо, що в Єдиній базі податкових знань  розміщено запитання-відповідь (№ 791938 (130.31.25)) із зазначеного питання.

 

Заступник Голови                                                                                                     А.П.Ігнатов