Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 23.10.12 № 4119/0/61-12/15-3415

опубліковано 25 грудня 2012 о 16:38

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23.10.12 N 4119/0/61-12/15-3415

 

Державна податкова служба України розглянула лист <…> про надання роз’яснень щодо застосування норм Податкового кодексу України (далі – Кодекс) і повідомляє .

Реєстрація особи як платника податку на додану вартість може здійснюватись як в обов'язковому порядку, так і за добровільним рішенням осіб.

Для реєстрації за добровільним рішенням, особа, яка провадить оподатковувані операції і відповідно до пункту 181.1 статті 181 Кодексу не є платником податку у зв'язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій є меншими 300 тис.грн., вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, подає до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву.

Реєстраційна заява подається до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних.

Зважаючи на вищевикладене, якщо особа виявила бажання добровільно зареєструватися в якості платника податку на додану вартість, такій особі необхідно проводити будь-які оподатковувані операції.

 

Заступник Голови                                                                          А.П. Ігнатов