Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 28.05.12 №15043/7/12-0017 "Про розгляд листа"

опубліковано 27 грудня 2012 о 11:36

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 28.05.12  №15043/7/12-0017

                <………>

Про розгляд листа

Державна податкова адміністрація України розглянула лист <……> стосовно  оподаткування дивідендів, що сплачуються українською компанією французькій компанії, з урахуванням положень  Конвенції між Урядом України і Урядом Французької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно (далі – Конвенція) і повідомляє наступне.

Відповідно до п. 3  статті 10  Конвенції дивіденди, що сплачуються компанією, яка є резидентом України, підлягають оподаткуванню тільки у Франції, якщо такими дивідендами фактично володіє одна або декілька компаній, які є резидентами Франції і якщо:

a) ця або ці компанії разом володіють прямо або посередньо принаймні 50 процентами капіталу компанії, що сплачує дивіденди, і загальна сума їх інвестицій в цю компанію складає не менше 5 мільйонів французьких франків (приблизно 762245,086 Є) або їх еквівалента в українській валюті; або

b) їхня інвестиція у компанію, що сплачує дивіденди, гарантується або страхується державою Франція, її центральним банком або будь-якою особою, що діє від імені Франції.

Курси перерахунку європейських національних валют у євро були зафіксовані на момент введення євро.  Один євро  дорівнює 6,55957 французьких франків. Відповідно 5 мільйонів французьких франків приблизно дорівнюють 762245,086 Є.

Отже, пільги, передбачені пп. а) п.3 статті 10 Конвенції, застосовуються при наявності належних підстав у разі виконання умови щодо внесення до статутного капіталу української компанії інвестиції, загальна сума якої складає не менше 762245,086 Є  або їх еквівалента в українській валюті.

Порядок застосування міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування стосовно повного або часткового звільнення від оподаткування доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України визначено статтею 103 Податкового кодексу України.

 

Заступник Голови                                                                                             А.П.Ігнатов