Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

30 червня 2020 року закінчується кампанія декларування доходів громадян

, опубліковано 26 червня 2020 о 15:17

Нагадуємо громадянам, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, що останній день її подання – 30 червня 2020 року.

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2019 року, –  можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 включно.

Декларацію можна подати за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк).

Звертаємо увагу, що подання декларації в електронному вигляді – це зручний засіб взаємодії з контролюючим органом, що надає можливість скоротити часові витрати та отримати допомогу при заповненні декларації.

У приватній частині Електронного кабінету у розділі «Фізичним особам» функціонує підрозділ «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість подати декларацію в електронному вигляді.

Нагадуємо, що обов’язок щодо подання декларації виникає у платників податків – фізичних осіб при отриманні протягом звітного (податкового) року доходів, з яких не було утримано податок:

- від особи, яка не є податковим агентом, крім випадків прямо передбачених Кодексом (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу);

- у вигляді окремих видів оподатковуваних доходів (прибутків), що не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати податковими агентами, але не є звільненими від оподаткування (п.п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);

- у вигляді іноземних доходів (п.п. п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу).

Слід зазначити, що несвоєчасне подання декларації є підставою для застосування до платника податків адміністративної та фінансової відповідальності.

З нормативно-правовою базою та прикладами заповнення податкових декларацій можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2020» (https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan).