Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 14,4 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів перерахувала Вінниччина до бюджету

, опубліковано 01 червня 2023 о 16:05

З початку 2023 року платники податків Вінниччини сплатили до бюджетів всіх рівнів 14 млн 375,4 тис. грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

За статистикою з цієї суми до державного бюджету перераховано 4 млн 566,2 тис. грн, до місцевих бюджетів – 6 млн 600,5 тис. грн. Ще 3 млн 208,7 тис. грн надійшло до спеціального фонду державного бюджету. 

Нагадаємо, що відповідно до п. 256.2 ст. 256 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання лісових ресурсів є, зокрема, деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування; деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, їх оздоровлення, посилення захисних властивостей (у деревостанах віком понад 40 років - рубки догляду за лісом, вибіркові санітарні рубки, вибіркові лісовідновні рубки, рубки, пов’язані з реконструкцією, ландшафтні рубки і рубки переформування; незалежно від віку деревостанів - суцільні санітарні та суцільні лісовідновні рубки); деревина, заготовлена під час проведення заходів з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю, у зв’язку з будівництвом гідровузлів, трубопроводів, шляхів тощо; інші другорядні та побічні матеріали.