Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб спрямували до бюджету платники Тернопільщини

, опубліковано 11 серпня 2022 о 16:27

Одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад та виконують свій конституційний обов’язок перед державою.

Так, упродовж січня-липня 2022 року платники Тернопільщини спрямували до бюджетів 3 млрд 467 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, порівняно з відповідним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 708,8 млн грн, або на 26 відсотків.

«Із загальної суми податку на доходи фізичних осіб територіальні громади області отримали 2,7 млрд гривень. До державного бюджету платники перерахували 733 млн грн цього платежу. Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання», – розповів посадовець.

Дотримання законодавства про оплату праці, належне оформлення трудових відносин, виплата заробітної плати у розмірі вищому, ніж мінімальний, сприяють розвитку інфраструктури громад.