Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 7 місяців 2022 року роботодавці Одещини сплатили 10,4 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 09 серпня 2022 о 12:42

Станом на 01.08.2022 року на Одещині сплачують єдиний внесок 237,3 тис. фізичних осіб - підприємців та майже 97,7 тис. суб’єктів господарювання - юридичних осіб.

«Протягом січня-липня поточного року сплата роботодавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала 10,4 млрд грн, що на 2,4 млрд грн, або на 30,8 відс. більше січня-липня 2021 року», - повідомив  в. о. начальника Головного управління ДПС  в Одеській області Руслан Хван.

Зокрема, у липні 2022 року сплачено 1,8 млрд грн єдиного внеску. Порівняно з липнем минулого року більше на 624,7 млн грн, або на 53,5 відсотка.

Як зазначив керівник відомства, роботодавцям та найманим працівникам варто пам’ятати, що через несплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податків і зборів наймані працівники позбавляються соціальних гарантій, втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії, передбаченої законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що інформацію про Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Одеській області розміщено на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області в розділі «Рахунки для сплати платежів» за посиланням https://od.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.