Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Хмельниччини отримали для власного розвитку 5,3 мільярда гривень податкових платежів

, опубліковано 16 вересня 2021 о 09:03

Протягом восьми місяців 2021 року до місцевих бюджетів Хмельниччини надійшло понад 5,3 мільярда гривень податкових надходжень. Загальна сума отриманих територіальними громадами податків та зборів порівняно з відповідним періодом минулого року більша на 871 мільйон гривень, - повідомили у Головному управлінні ДПС в області.

Слід відмітити, що розписи бюджетних призначень, затверджених місцевими радами, виконано на 104,7 відсотка. Таким чином додаткові надходження до скарбниць громад в абсолютній сумі склали понад 240 мільйонів гривень.

Основна частина доходів громад Хмельниччини формується за рахунок податку на доходи фізичних осіб. Саме завдяки задекларованій праці жителів області сума сплаченого ПДФО досягла рівня у 3,7 мільярда гривень, що на 676 мільйонів гривень перевищує результат аналогічного періоду минулого року, або на 123 відсотки.

Загалом темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність роз‘яснювальних та інформаційно-комунікаційних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом громад стосовно декларування найманої праці та сплати місцевих податків. Примітно, що переважна більшість господарюючих суб’єктів відповідально ставиться до виконання конституційного обов’язку – сплати податків, своєчасно і в повному обсязі, - коментують результати роботи у податковій службі області.

Нагадаємо, що з початку року на Хмельниччині податкові платежі до бюджетів усіх рівнів склали 9,2 мільярда гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX