Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Донеччини отримали більше 180 мільйонів гривень плати за землю

, опубліковано 23 березня 2020 о 18:35

До місцевих бюджетів Донеччини у січні-лютому 2020 року землевласники та орендарі сплатили 180 млн грн плати за землю. Це на 13 відсотків більше минулорічних показників за аналогічний період.

Протягом двух місяців поточного року місцеві громади отримали від фізичних осіб 13,7 млн грн земельного податку. В свою чергу юридичні особи за цей період поповнили бюджети громад на 166,3 млн гривень.

Податкова Донеччини акцентує увагу, що плата за землю зараховується винятково до місцевих бюджетів, тобто надходження від цього податку використовуються на розвиток та облаштування території громади. Загалом порівняно з минулорічними показниками власники та орендарі земельних ділянок Донецького регіону у 2020 році додатково спрямували у розпорядження місцевої влади майже 21 млн гривень, що надає можливість покращити соціально-економічні умови мешканців територіальних громад. Тож у Головному управлінні ДПС в Донецькій області нагадують власникам земельних ділянок, що підлягають оподаткуванню, своєчасно та в повному обсязі сплачувати визначені податкові зобов`язання.

Найбільші надходження з плати за землю у 2020 році забезпечили платники м. Маріуполя, чий внесок до місцевих бюджетів склав 46,7 млн грн, землевласники і орендарі міст Слов`янськ та Краматорськ поповнили місцеву казну регіону на 20,5 млн грн і 18,8 млн грн відповідно.