Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: на потреби української армії у 2019 році сплачено майже 600 мільйонів грн військового збору

, опубліковано 11 січня 2020 о 11:18

За 2019 рік мешканцями Донеччини до бюджету сплачено 597,1 млн грн військового збору, що більше відповідного періоду 2018 року на 17 відсотків. Лише у грудні на підтримку армії спрямовано 63,3 млн гривень податку.

Важливим джерелом наповнення державної казни є робота податкових органів Донецької області з легалізації ринку праці та протидії виплатам неофіційних заробітних плат. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків. І позитивна динаміка зростання надходжень військового збору – це підтвердження того факту, що все більше роботодавців відмовляються від виплат заробітної плати в «конвертах» та офіційно оформлюють працівників.

Військовий збір у повному обсязі перераховується до державного бюджету. Лідерами зі сплати цього збору є м. Маріуполь -  від громадян цього міста до державної казни надійшло 182,4 млн грн, м. Покровськ – 80,6 млн грн, та Слов`янський район – 71,7 млн гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області наголошує, що військовий збір – внесок кожного громадянина на зміцнення обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі.