Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: понад 370 суб’єктів господарювання, зайнятих в сфері сільського господарства, підвищили рівень заробітної плати

, опубліковано 02 грудня 2019 о 13:17

У Головному управлінні ДПС в Одеській області інформують, що за підсумками проведення у травні-жовтні поточного року операції «Урожай» на комісіях, створених при органах місцевого самоврядування, заслухано 546 суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері сільського господарства.

Як результат, рівень заробітної плати підвищили 377 суб’єктів господарювання, а до бюджету додатково надійшло 673 тис грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

У рамках проведення операції органами податкової служби області вживалися заходи, спрямовані на запобігання використання схем ухилення від оподаткування суб’єктами, що здійснюють діяльність у галузі  сільськогосподарського виробництва, перевірку повноти нарахування та сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, котрі є власниками земельних ділянок, площа яких перевищує2 га, які власними силами їх обробляють задля отримання доходу.

Так, зокрема, подано 30 307 податкових декларацій про майновий стан і доходи громадянами, які одноосібно обробляють земельні частки з метою отримання доходу, що на 2436 декларацій більше, ніж за 2017 рік. Сума задекларованих доходів становить майже 176 млн гривень. До бюджету сплачено 32,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,6 млн грн військового збору.

Також податковою службою регіону проводилися контрольно-перевірочні заходи щодо дотримання роботодавцями (фермерськими господарствами та фізичними особами – підприємцями) законодавства в частині використання праці найманих осіб.

Протягом травня-жовтня поточного року податківцями регіону під час проведення перевірок виявлено 7 суб’єктів господарювання, які використовували працю 165 найманих осіб без належного оформлення. Матеріали перевірок передані до Головного управління Держпраці в Одеській області. 

Податкова служба області й надалі проводитиме комплекс заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та забезпечення роботодавцями офіційного оформлення найманих працівників.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадують, що громадяни можуть повідомити про факти порушення роботодавцем законодавства про працю скориставшись мобільним додатком «Legal Work». Цей сервіс дає можливість направити в орган податкової служби інформацію про виплати заробітної плати в «конвертах» або використанні найманої праці без укладення трудового договору.