Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: за 11 місяців 2019 року до державного бюджету забезпечено 11,4 млрд грн податків

, опубліковано 06 грудня 2019 о 12:46

У січні-листопаді 2019 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області до державного бюджету мобілізовано 11,4 млрд грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження збільшено на 2,2 млрд гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв.

За його словами, позитивної динаміки сплати податків і зборів до бюджету досягнуто завдяки якісному адмініструванню податків, комплексному відпрацюванню податкових ризиків, посиленню заходів з детінізації економіки, ефективному функціонуванню системи електронного управління ризиками при адмініструванні ПДВ, адаптації сервісів під потреби користувача, легалізації зайнятості населення, а також сумлінному ставленню платників податків до сплати податкових зобов’язань.

Одним з основних джерел наповнення державного бюджету є податок на додану вартість з вироблених в Україні товарів. У січні-листопаді 2019 року до державного бюджету мобілізовано майже 2,3 млрд грн ПДВ, що на 461 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2018 року. Також до державного бюджету забезпечено вагомі платежі з податку на прибуток. За 11 місяців 2019 року сума надходжень з податку на прибуток становить майже 1,2 млрд гривень.

«ДПС Миколаївщини у роботі з платниками податків пропагує добровільну сплату податків, і завдяки електронним сервісам, які дозволяють спростити роботу бізнесу, рівень добровільності зростатиме», - впевнений Дмитро Прокоф’єв.