Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївської області забезпечено 94,4 млн грн податку на нерухомість

, опубліковано 29 листопада 2019 о 18:00

Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість») та суми податку до сплати, у січні - жовтні 2019 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області до місцевих бюджетів мобілізовано 94,4 млн грн податку на нерухомість, що на 13,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2018 року.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, безперечними лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Миколаївщини за 10 місяців 2019 року становить 68,8 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць області 25,6 млн грн податку на нерухомість.

«В умовах децентралізації влади сплачені до бюджетів місцевих громад податки є джерелом фінансування соціальної сфери, фінансовим підґрунтям для розвитку інфраструктури, можливістю використовувати бюджетні надходження на розвиток інфраструктури та впровадження ефективних проектів розвитку регіону», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.