Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридичні особи Волині щомісяця подають 24 тисячі декларацій в електронному вигляді

опубліковано 06 вересня 2019 о 10:03

Електронний формат спілкування з податковою службою щомісяця здобуває нових прихильників. Волинські підприємства та фірми вже 82 відсотки  звітів перед податковою подають в електронному вигляді.

Зокрема, за останніми даними на Волині в середньому щомісяця платники податків-юридичні особи подають через Електронний кабінет 24 тисячі звітних документів.

 «Швидкість опрацювання інформації, отриманої від платників податків в електронному вигляді, суттєво вища, аніж аналіз і внесення до бази даних показників з паперових документів. Цю перевагу давно оцінили ті представники підприємництва, котрі цінують свій час і впроваджують в роботу сучасні інформаційні технології. Саме електрона звітність, як дистанційна форма спілкування з податковою службою, усуває перешкоди та корупційні ризики. Отож, запрошуємо всіх платників податків звітуватися через Електронний кабінет», - зазначає в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк. 

Як свідчить аналітика, стовідсотково прихильники електронної звітності – платники ПДВ та податку на прибуток. Враховуючи запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального серед платників акцизного податку теж стрімко зростає кількість прихильників електронних сервісів ДПС.  

Довідково: у зв’язку з початком роботи Державної податкової служби України відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 682-р «Питання Державної податкової служби України» повідомляємо, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

До завершення заходів з реорганізації Державної фіскальної служби України для зручності користувачів вхід до Електронного кабінету буде можливим і за адресою: cabinet.sfs.gov.ua.