Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом тижня виявлено 108 випадків торгівлі фальсифікованим алкоголем та тютюном

, опубліковано 15 березня 2021 о 14:34

Державною податковою службою України спільно з ДФС, органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами активно відпрацьовується ринок підакцизних товарів щодо виявлення та припинення фактів незаконної стихійної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

З  5 по 10 березня 2021 року виявлено 108 випадків торгівлі особами без реєстрації платником податків фальсифікованим алкоголем та тютюном, без марок акцизного податку, у не визначених для цього місцях.

Як наслідок, з незаконного обігу вилучено  3 380 л спирту, 4 629 л алкогольних напоїв, 27 586 пачок тютюнових виробів загальною вартістю 3,3 млн грн.

Так, наприклад, викрито мешканця м. Кременчука, який придбав через Інтернет 3 тис. літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які мав намір реалізовувати населенню для особистого збагачення. Вказані напої чоловік зберігав в орендованому гаражному приміщенні, однак налагодити їх продаж не встиг – під час документування правопорушення вони були вилучені податківцями. Вартість вилученої продукції становить 540 тис. гривень.

У Запорізькій області здійснено відпрацювання об’єкта торгівлі, розташованого на території Критого ринку та встановлено зберігання контрафактних тютюнових виробів без марок акцизного податку. Тютюнові вироби в кількості 6,1 тис. пачок на загальну суму 366 тис. грн вилучені з обігу. За зберігання тютюнових виробів у місцях, не внесених до Єдиного реєстру місць зберігання, суб’єкту господарювання загрожують санкції у розмірі 366 тис. грн.

У Дніпропетровській області припинено діяльність підпільного цеху з незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів, що функціонував у гаражі та приватному домоволодінні. З незаконного обігу вилучено спирту у кількості 3380 л на суму 777,4 тис. грн та алкогольних напоїв у кількості 790 л на суму 142,2  тис. грн.

Лікеро-горілчані вироби розливались та фасувались у пластикову тару без будь яких логотипів ємністю 5 літрів, 2 літри, 1 літр, 0,5 літрів картонні коробки (Bag in box) об’ємом 10 літрів.

Збут виготовлених фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювався через роздрібну мережу та  мережу Інтернет.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»