Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині упереджено розповсюдження схемного податкового кредиту з ПДВ в сумі 5,6 млн гривень

, опубліковано 01 жовтня 2020 о 13:46

Податківцями в Івано-Франківській області в ході щоденного моніторингу ймовірно-ризикових операцій новостворених платників податків встановлено підприємство, яке з метою розповсюдження схемного податкового кредиту з ПДВ реалізовувало імпортну побутову та комп’ютерну техніку суб’єктам господарювання з ознаками ризиковості. 

З’ясувалося, що засновник підприємства раніше перебував на обліку як фізична особа-підприємець в Донецькій області, створивши на території Івано-Франківщини підприємство. За даними податкової звітності, зазначене підприємство при значних залишках товарів не задекларувало основних фондів, орендованих чи власних складських та інших приміщень, послуг складського обліку, інших витрат, необхідних для здійснення задекларованих господарських операцій. Крім цього, встановлено, що підприємство не знаходиться за юридичною адресою.

Для унеможливлення формування потенційно ризикового податкового кредиту з ПДВ у сумі 5,6 мільйона гривень комісією ГУ ДПС в області прийнято рішення про включення такого суб’єкта господарювання до переліку ризикових платників податків.