Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковою службою викрито схему формування фіктивного податкового кредиту на 5 млн гривень

, опубліковано 29 вересня 2020 о 10:06

Фахівцями Головного управління ДПС у Хмельницькій області проведено аналітичне дослідження, за результатами якого зруйновано тіньову схему формування фіктивного податкового кредиту на суму 5,1 млн гривень.

Встановлено, що протягом 2018 – 2019 років посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю, реєструючи податкові накладні без фактичного здійснення господарських операцій та скріплюючи їх електронним цифровим підписом, завідомо внесли неправдиві дані до ЄРПН на загальну суму ПДВ понад 5 млн гривень.

Протиправна реєстрація податкових накладних здійснювалась для подальшого документального оформлення безтоварних операцій з підприємствами реального сектору економіки України, що мінімізувало сплату податкових надходжень до бюджету та легалізації коштів, невідомого походження в результаті здійснення операцій без відображення в податковій звітності.

Наразі податковою службою Хмельниччини встановлено 24 суб‘єкти господарської діяльності, посадові особи яких причетні до формування схемного податкового кредиту.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів.