Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні-квітні контакт-центром ДПС надано відповіді на 309,4 тис. запитань платників

, опубліковано 27 травня 2020 о 15:58

Протягом січня – квітня 2020 року Контакт-центром ДПС надано 309,4 тис. відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Із загальної кількості відповідей 299,7 тис. надано у телефонному режимі, 8,4 тис. – електронною поштою і факсом, 1,3 тис. – з використанням автовідповідача.

Найчастіше платники зверталися з питань податку на додану вартість,  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, прав та обов’язків платників податків.

Для уникнення неоднозначного трактування положень законодавства всі відповіді надаються з використанням Бази знань – автоматизованої бази уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Так, станом на 1 травня цього  року База знань налічує 10,4 тис. уніфікованих запитань-відповідей.

База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані. Протягом січня – квітня 2020 року з причини змін законодавства обмежено термін дії 346 запитань-відповідей та внесено 444 у новій редакції.

Для зручності суб’єктів господарювання та громадян Базу знань розміщено на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). Тому відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять. Цією послугою за 4 місяці 2020 року скористалися понад 1 млн клієнтів.

Звертаємо увагу, що ЗІР має функцію, яка дозволяє платникам податків зареєструватися в розділі «Останні зміни в податковому законодавстві» ЗІР та безкоштовно отримувати на власні електронні скриньки інформацію про останні зміни в законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на ДПС.

Крім того, ДПС запустила чати в «ЗІР» та в месенджерах –
viber та telegram, де платники також можуть отримати відповіді на свої запитання. 

Приєднатися до чатів можна:

- з вебпорталу Державної податкової служби України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/;

- з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (скорочено ЗІР) https://zir.tax.gov.ua/, або його мобільної версії.