Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Один з найбільших інвесторів у аграрний сектор України відмітив позитивні зрушення у відшкодуванні ПДВ

, опубліковано 30 січня 2020 о 16:13

Державна податкова служба вдосконалює аналітичну роботу та нові підходи до адміністрування ПДВ. Днями позитивні зрушення у відшкодуванні податку на додану вартість відмітив один з найбільших інвесторів у аграрний сектор України, а саме Cargill Inc.  Компанія високо оцінила автоматизацію відшкодування ПДВ підприємствам-інвесторам. Про це Голова правління та Генеральний директор Cargill Inc. Девід Макленнан заявив під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським. 

За його словами, іноземні компанії схвально оцінюють рух України до прозорості та активної співпраці. А нинішню політику держави щодо інвестицій  називають «новим днем». 

Станом на 30.01.2020 року суми податку на додану вартість, заявлені  ТОВ «АТ «Каргілл» до відшкодування у 2019 році, відшкодовано у повному обсязі (3 млрд грн у 2019 році та 0,9 млрд грн у січні 2020 року).

«Ми не стоїмо на місці, постійно покращуємо якість адміністрування та аналітичної роботи. Завдяки цьому з кожним днем можливостей для маніпуляцій з ПДВ стає все менше, а значить, підприємства реального сектору починають отримувати відшкодування ритмічно і в повному обсязі. І для нас неабияк важливо, що інвестори відчувають позитивні зміни», - наголосив очільник ДПС Сергій Верланов.

Загалом протягом 2019 року відшкодовано 151,9 млрд грн податку на додану вартість. Це на 20,2 млрд грн (+15,4 відс.) більше, ніж за попередній рік.

Одним із досягнень нової податкової служби є також стабілізація повноти відшкодування ПДВ відповідно до поданих платниками заявок. Так, за 2019 рік відшкодовано 99,4% ПДВ від заявлених 152,8 млрд грн. Тоді як за 2018 рік цей показник становив лише 89,9%.