Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервісний підхід нової податкової служби допомагає платникам економити значні ресурси

, опубліковано 23 грудня 2019 о 14:08

Південний гірничо-збагачувальний комбінат ледь не отримав фіскальний борг у розмірі 600 млн. Проте керівництво Державної податкової служби допомогло підприємству швидко вирішити це питання. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті публічного акціонерного товариства «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».  

Як зазначається у повідомленні, в процесі сплати податків за третій квартал 2019 року Південний гірничо-збагачувальний комбінат зіткнувся з проблемою зарахування коштів на відповідні особові рахунки. Інформаційна система ДПС не змогла рознести платежі в автоматичному режимі через технічну помилку в призначенні платежу. Відповідно це могло створити податковий борг комбінату в розмірі понад 600 млн грн.

«Нова Державна податкова служба на чолі із Сергієм Верлановим вчасно відреагувала на звернення Південного комбінату. Спеціалісти відомства, скориставшись встановленою на законодавчому рівні можливістю, рознесли платежі в ручному режимі в інтегровану картку платника податків. Завдяки цьому підприємство не отримало багатомільйонну податкову вимогу. Держслужбовці продемонстрували, дійсно, сервісний підхід, щодо вирішення проблем платника податку. В результаті, погашення фіскальних зобов’язань ПівдГЗК відобразилося на особових рахунках вчасно. Підприємство підтвердило статус сумлінного платника податків», - зазначається в релізі Південного ГЗК.

Підприємство також зазначило, що наведений випадок – яскравий приклад продуктивної взаємодії з податковою службою щодо сервісного підходу в обслуговуванні платників податків. Також Південний ГЗК зауважує, що в іншому випадку грошове зобов’язання довелося би скасовувати в межах абсолютно технічного спору, витрачаючи ресурси як підприємства, так і податкової служби.