Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС пообіцяла Президенту 100-відсоткове виконання плану по «алкогольному» акцизу і дотримала слово, - Сергій Верланов

, опубліковано 03 грудня 2019 о 09:10

У серпні-листопаді до Державного бюджету України перераховано 2 342,1 млн грн акцизного податку з лікеро-горілчаної продукції (ЛГП), що на 48,6 млн грн, або на 2,1%  більше, ніж в аналогічному періоді торік. У листопаді індикативні показники надходжень від акцизного податку з ЛГП виконані на 102,2%. До бюджету сплачено 813,4 млн грн, або на 277,1 млн грн (+51,7%) більше, ніж у листопаді минулого року. 

Такий результат ДПС забезпечила завдяки підвищенню ефективності адміністрування та посиленню боротьби з тіньовим обігом алкоголю. Зокрема, впровадження системи електронного адміністрування спирту, а також щодобовий моніторинг показників витратомірів-лічильників обсягів виробленого спирту надали податковій службі можливість контролювати його рух від місця виробництва  до споживачів (зокрема, лікеро-горілчаної галузі).

«Нова податкова служба вже почала працювати таким чином, щоб тіньовий ринок тютюну і алкоголю не почував себе вільно. На початку місяця я особисто пообіцяв Президенту, що план по «алкогольному» акцизу буде виконано і дотримав слово.  Детінізація обігу алкоголю триває. Наступний крок – запровадження електронної акцизної марки, який дозволить підняти контроль за обігом підакцизних товарів на новий рівень і суттєво покращити показники сплати податків», - зазначив Сергій Верланов.

Довідка:

1 листопада у Тернополі  відбулася робоча нарада з питань розвитку спиртової галузі за участю Президента України Володимира Зеленського та Голови ДПС Сергія Верланова. Очільник ДПС поінформував присутніх про заходи Державної податкової служби щодо детінізації алкогольного ринку, а також запевнив, що результатом цієї роботи має стати забезпечення повноти надходжень акцизного податку до державного бюджету.