Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для успішного проведення реформи ДПС дуже важливим є залучення передових міжнародних практик та освітніх програм, – Сергій Верланов

, опубліковано 19 листопада 2019 о 14:33

Перспективи та пріоритетні напрями подальшого співробітництва обговорювалися сьогодні під час зустрічі Голови ДПС Сергія Верланова з регіональним директором Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва GIZ Ukraine Сабіне Мюллер і представниками GIZ Ukraine, серед яких – Др. Томас Маєр, керівник проєкту «Good Governance».

«Державна податкова служба сьогодні впроваджує низку проєктів з вдосконалення сервісного обслуговування платників та адміністрування податків. Тому так важливо для нас - залучення передових міжнародних практик та освітніх програм, які успішно використовуються в інших країнах», – зазначив Сергій Верланов.

За словами очільника ДПС, одним із пріоритетів податкової служби визначено розвиток людського капіталу. Саме тому особливу цінність для нової податкової служби представляє спільний проєкт з GIZ Ukraine «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС».

 «Це перший в Україні проєкт у сфері публічної служби для якісного кадрового оновлення, формування команди фахівців, здатних швидко адаптуватися та реалізовувати нові тренди», – зазначив Сергій Верланов.

Для ДПС є дуже важливим залучення перспективних молодих кадрів. Тому окрема увага приділяється роботі із студентами. Проєкт «Дуальна освіта» допомогає  студентам не просто адаптуватися в колективі, а й швидко і успішно влитися у робочий процес, залишитися працювати в податкових органах. Вирішувати ці завдання допомагає інститут наставників, які також у рамках проєкту вчаться передавати досвід роботи молодим кадрам.

GIZ Ukraine в рамках проєкту навчає менторів-податківців на базі Київської школи економіки. Ментори вже пройшли перший етап навчання.

Ще одним напрямом успішної співпраці ДПС та GIZ Ukraine стала реалізація проєкту «Підтримка реформи управління державними фінансами». У рамках якого для представників ДПС було проведено низку семінарів GIZ за напрямами: міжнародні бази даних у сфері трансфертного ціноутворення, підготовка тренерів з питань ТЦ, система оподаткування підакцизних товарів у ЄС, а також застосування непрямих методів перевірки платників податків – юридичних осіб.

Під час зустрічі сторони відзначили гарні перспективи подальшої співпраці та висловили впевненість в успішній реалізації всіх спільних проєктів.

Довідково.

20 червня 2019 року між ДПС, Університетом ДФС, Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GIZ) ГмбХ та Київською школою економіки (KSE) підписано Меморандум про імплементацію елементів дуальної освіти на базі магістерської програми «Фіскальне адміністрування» Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи Університету ДФС.