Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розширення сфери застосування РРО підтримують 58 відсотків громадян, – соцопитування

, опубліковано 13 листопада 2019 о 14:57

58 % респондентів підтримують ініціативи влади щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. З них 38 % - це особи, які мають власну справу,  а 65 % - які хочуть її мати. Не підтримали зміни 25 %, а 10 % не змогли відповісти. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 22-30 жовтня 2019 року. На запитання за темою «Податки та підприємництво: оцінки та очікування» відповіли 2000 респондентів. При цьому із загальної кількості тих, хто відповів на запитання, 49 % вважають розширення застосування касових апаратів (РРО) скоріше наведенням порядку у сфері сплати податків. Протилежної думки 38 %, які переконані, що це є утисками малого бізнесу. Не змогли відповісти 13 %.

 

 

Також 56 % підтримали запровадження великих штрафів для бізнесу, якщо товар буде продаватися без чеку. Не підтримали цю ініціативу – 27 %. Разом із тим 55 % схвалюють можливість отримувати електронний чек замість паперового при здійсненні покупок. Проти такої можливості – 26 % опитаних.

 

 

62 % опитаних підтримали створення додатку, який дозволить сплачувати всі податки у смартфоні.

 

 

Ще 74 % підтримали прийняття законодавства, яке буде боротися зі схемами, що використовуються великим бізнесом для виведення грошей за кордон і ухилення від сплати податків.

 

Цікавими є і відповіді опитаних на питання «Чи стикалися Ви протягом останнього року з ситуацією, коли продавець не видавав жодного чеку за придбані товари або послуги». Не стикалися з цією ситуацією лише 38 %. Натомість 29 % відповіли «так, часто», а 31 % - «так, час від часу».

Важливим для податківців є і питання щодо рівня довіри опитаних громадян до Державної податкової служби України. Так, повністю довіряють ДПС 6 %, швидше довіряють – 15 %, зовсім не довіряють – 32 % та 22 % - швидше не довіряють. При цьому серед тих, хто довіряє ДПС 27% мають власну справу та 24% хочуть її мати.

Враховуючи, що повноцінно Державна податкова служба працює лише кілька місяців, то отримані результати соцопитування є стимулом до покращення роботи служби задля  підвищення довіри до неї наших громадян.