Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Форум в Маріуполі дозволить залучити мільярдні інвестиції

, опубліковано 30 жовтня 2019 о 11:26

У Маріуполі пройшов масштабний Міжнародний інвестиційний форум «RE: THINK. Invest in Ukraine». Форум став першою спільною ініціативою Президента Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Олексія Гончарука та Уряду, яка мала продемонструвати  інвестиційний потенціал України.

На форумі були представлені більше сотні потужних комерційних і соціальних проектів в  галузях інфраструктури, виробництва, енергетики, агровиробництва, туризму та ін. Також вперше презентовано повний перелік об’єктів приватизації.

Ця подія привернула увагу світових інвесторів та політиків. В Маріуполь завітало більше 700 гостей з 45 країн світу: понад 100 керівників великих компаній зі світовим ім’ям, понад 20 офіційних делегацій на чолі з міністрами та послами, близько 60 представників дипломатичних місій.

Під час форуму міжнародні інвестори підписали 12 меморандумів з українськими регіонами і компаніями, які відкривають шлях для інвестицій обсягом в мільярди доларів. Серед найважливіших здобутків - Меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо програми фінансування регіональних доріг. Перший транш складе €300 млн.

Можливість для реалізації ще одного великого інфраструктурного проекту відкриває підписаний Меморандум з мобільними операторами про перерозподіл частот. Це дозволить  протягом наступних 4 років забезпечити мобільним інтернетом 4-го покоління сільську місцевість та дороги.