Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голова ДПС зустрівся з протестувальниками біля Офісу Президента

, опубліковано 01 жовтня 2019 о 10:20

"Ухвалені закони про РРО та “кешбек” не змінюють критерії застосування спрощеної системи оподаткування", – зазначив голова Державної податкової служби Сергій Верланов під час зустрічі з підприємцями, які біля Офісу Президента вимагали ветувати ухвалені Парламентом закони №1053-1 та №1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі й послуг.

Він наголосив, що єдина фундаментальна зміна спрямована на покращення цих критеріїв – з 1 січня 2021 року збільшується граничний обсяг доходів платників єдиного податку ІІ групи – планка піднімається з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн. Частина підприємців, які зараз працюють на ІІІ групі, перейдуть до ІІ, що означає зменшення податку.

За його словами, введення програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) жодним чином не стосуватиметься фізичних осіб та ФОПів І групи оподаткування. Для інших груп програмні РРО будуть безкоштовні, а завантажувати додаток можна вже зараз на вебпорталі Державної податкової служби.

«РРО буде в смартфоні. Його не треба буде купувати взагалі! Це закріплено на законодавчому рівні!» - підкреслив голова Державної податкової служби.

Спростував він і твердження про відсутність відповідальності покупця за недостовірну інформацію про порушення при проведенні розрахункової операції. Будь-який заявник, що подає інформацію про такі порушення, має ідентифікувати себе через власний електронний кабінет платника податків. Тобто такий покупець фактично погоджується із тим, що податкова служба буде перевіряти не лише правомірність дій продавця по відношенню до нього, але, в першу чергу, – оцінювати достовірність документів, доданих до скарги.

«Це зводить ризики можливих маніпуляцій із їх підробкою чи навмисним викривленням до мінімуму. Будь-яка компенсація можлива лише після завершення перевірки та стягнення санкцій!» - наголосив Верланов.

На завершення Голова ДПС запевнив, що у підприємців буде достатньо часу, аби ознайомитися з новими правилами, вибрати зручний спосіб застосування РРО і протестувати його, адже для більшості з них зміни вступлять у силу з 1 січня 2021 р.