Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ДПС відбулось чергове засідання моніторингової групи щодо тестування новітніх моделей РРО

, опубліковано 13 вересня 2019 о 18:43

У рамках реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій в ДПС відбулось чергове засідання моніторингової групи щодо тестування новітніх моделей РРО, до якої входять представники ДПС, Мінфіну, інших ЦОВВ та бізнесу.

ДПС на сьогодні створено технічну можливість щодо інтегрування програмного забезпечення новітніх моделей з інформаційною системою ДПС через програмний інтерфейс АРІ.

Новітні моделі здійснюють/мають можливість здійснювати тестування власного програмного забезпечення, скориставшись публічним АРІ ДПС, в частині перевірки можливості формування та реєстрації електронних чеків, отримання для них фіскальних номерів, що присвоюються сервером ДПС, перевірки тестового навантаження на сервер ДПС під час виконання цих функцій.

Представниками розробників було представлено результати тестових випробувань та дослідної експлуатації новітніх моделей РРО (на сьогодні 8 таких моделей включено до Держреєстру в рамках експерименту). Відповідні тести відбувались у сфері торгівлі (у тому числі Інтернет-торгівлі), громадського харчування, надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, з перевезення пасажирів тощо.

«ДПС у рамках експерименту створено технічні можливості та рівні, зрозумілі умови для тестування новітніх моделей для всіх учасників експерименту. Новітні моделі, навіть працюючи у тестовому режимі, вже доводять свою ефективність. Повноцінне використання новітніх моделей суттєво здешевить та спростить для бізнесу застосування РРО. Результати тестування, пропозиції та зауваження представників виробників новітніх моделей, інших учасників експерименту дуже важливі для запровадження новітніх моделей у промислову експлуатацію, а також реалізації запропонованих законодавчих змін щодо детенізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг», - зазначив директор Департаменту забезпечення роботи Служби ДПС Дмитро Венцковський.

Під час зустрічі учасники також обговорили можливість розширення сфер тестування новітніх моделей в умовах діючого законодавства, а також їхнього переведення у повноцінне застосування після набрання чинності проектом Закону України № 1053-1, зареєстрованим у Верховній Раді України 06.09.2019, яким вносяться зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та створюються правові підстави для широкомасштабного запровадження новітніх (програмних РРО).