Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Забезпечено створення гарячої антикорупційної лінії Державної податкової служби України!

опубліковано 02 березня 2020 о 14:56

Шановні громадяни та працівники органів Державної податкової служби!

Державною податковою службою України, на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів» від 17 жовтня 2019 року № 198-ІХ, забезпечено визначення внутрішніх процедур і механізмів прийняття та розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), скоєних працівниками органів Державної податкової служби, а також перевірки та належного реагування на такі повідомлення.

Вказані процедури і механізми детально розкриті у Порядку організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами, в органах Державної податкової служби, який затверджений наказом ДПС від 27.02.2020 № 108 (далі – Порядок).

Зокрема, на виконання вимог Порядку забезпечено функціонування гарячої телефонної лінії з використанням якої Ви можете залишити повідомлення про можливі факти вчинення працівниками органів Державної податкової служби корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону, якщо така інформація стала Вам відома у зв’язку із трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням служби чи навчання або участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання.

Громадяни, можуть залишити такі повідомлення звернувшись до антикорупційного сервісу «Пульс» за багатоканальним номером телефону 0 800 501 007 та обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачу напрямок «5».

Працівники органів Державної податкової служби можуть повідомити про можливі факти вчинення іншими працівниками корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону, з використанням вказаного сервісу обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачу напрямок «7».

Просимо врахувати, що відповідно вимог Закону, такі повідомлення необхідно залишати за наявності переконання, що Ви дійсно володієте достовірною інформацією.

Повідомлення може бути залишено без зазначення авторства (анонімно). Однак, таке повідомлення буде розглянуто лише у тому випадку, коли наведена інформація буде стосуватись конкретної особи та містити фактичні дані, які можуть бути перевірені.

У разі дотримання вказаних вимог повідомлення будуть розглянуті у порядку та строки визначені Законом.

Відповідь про результати розгляду залишеного повідомлення буде надано Вам у разу зазначення ним поштової адреси або електронної пошти на яку її можна надіслати.

З текстом Порядку можете ознайомитись перейшовши за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/74413.html