Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 05 жовтня 2016 року № 683 «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів»

, опубліковано 20 жовтня 2023 о 12:32

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер (у разі базового відстеження дата прийняття і номер акта не зазначаються)

Постанова Кабінету Міністрів України від 05 жовтня 2016 року № 683 «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів» (далі – постанова).

 

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна податкова служба України.

 

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Метою прийняття постанови є спрощення подання звітності щодо обігу марок акцизного податку, зокрема запровадження подання документації щодо обігу марок акцизного податку в електронній формі, зменшення зловживань у сфері обігу підакцизної продукції, забезпечення в повному обсязі надходжень акцизного податку до державного бюджету.

 

4. Строк виконання заходів із відстеження

З 01 жовтня 2023 року по 31 жовтня 2023 року.

 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Під час періодичного відстеження результативності регуляторного акта використано статистичний метод відстеження.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося завдяки аналізу результативності статистичних показників щодо поданих заявок на реалізацію марок акцизного податку. За період з жовтня 2022 року по жовтень 2023 року опрацьовано 634 заявки на отримання марок акцизного податку та реалізовано виробникам алкогольних напоїв і тютюнових виробів 4,3 млрд марок акцизного податку.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основним показником результативності акта є зменшення надходжень на внутрішній ринок фальсифікованої, неякісної, необлікованої продукції, продукції з підробленими марками акцизного податку, що сприяє збільшенню надходжень акцизного податку до державного бюджету.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття постанови призведе до скорочення паперового документообігу для підприємств-виробників, імпортерів підакцизної продукції та органів ДПС та унеможливить безпосередній контакт між посадовими особами суб’єктів господарювання і органів ДПС.

 

В. о. Голови Державної
податкової служби України                                                     Тетяна КІРІЄНКО