Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 року № 1031 «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України»

опубліковано 10 січня 2017 о 10:51

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 року № 1031 «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України» (далі – постанова).

 

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності

Державна фіскальна служба України.

 

3. Цілі прийняття акта

Акт прийнято відповідно до статті 319 Митного кодексу України, статті 20 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статей 44, 45 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», статті 38 Закону України «Про карантин рослин», статті 18 Закону України «Про ветеринарну медицину».

Основною метою прийняття акта є затвердження переліку товарів, що підлягають державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) у разі переміщення їх через митний кордон України.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

З грудня 2015 року по грудень 2016 року.

 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

 

6. Метод одержання результатів відстеження

Для проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта використовувався статистичний та соціологічний методи одержання результатів відстеження.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність регуляторного акта, були отримані шляхом аналізу положень нормативно-правових актів, інформації та документів, отриманих від митниць ДФС і державних органів, уповноважених на здійснення видів державного контролю, які діють відповідно до постанови.

Враховуючи цілі регулювання, для відстеження результативності регуляторного акта були визначені такі статистичні показники:

1) кількість суб’єктів, на яких поширюється дія акта;

2) рівень поінформованості суб’єктів господарювання та громадян з основних положень регуляторного акта, що відстежується.

Також для відстеження результативності регуляторного акта використовувалась інформація, що надходила від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян, стосовно проблемних питань (пропозицій, зауважень тощо), які виникають при проведенні видів державного контролю.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Державною фіскальною службою України здійснено аналіз ефективності застосування положень регуляторного акта.

Акт поширюється на всіх суб’єктів господарювання та громадян, які здійснюють переміщення через митний кордон України товарів, що підлягають видам державного контролю відповідно до вимог статті 319 Митного кодексу України та постанови.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та громадян з основних положень регуляторного акта – високий. Постанову оприлюднено в газеті «Урядовий кур’єр» (2011 рік, № 190), в «Офіційному віснику України» (2011 рік, № 78), розміщено в мережі Інтернет на Урядовому порталі, офіційному порталі Верховної Ради України, офіційному сайті ДФС, а також у місцях розташування органів доходів і зборів для загального ознайомлення.

Протягом звітного періоду від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян пропозицій та зауважень щодо застосування постанови до ДФС не надходило.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

За результатами проведеного аналізу можна зробити висновок, що регуляторний акт має достатній рівень досягнення визначених цілей.

Реалізацією регуляторного акта з боку органів доходів і зборів та інших державних органів, уповноважених на здійснення видів державного контролю, забезпечено оптимальну процедуру контролю за товарами, що переміщуються через митний кордон України та підлягають державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю.

 

Голова Державної

фіскальної служби України

 

Р.М. Насіров