Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 року № 1030 «Деякі питання здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України»

опубліковано 10 січня 2017 о 10:50

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 року № 1030 «Деякі питання здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України» (далі – постанова).

 

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності

Державна фіскальна служба України.

 

3. Цілі прийняття акта

Акт прийнято відповідно до статті 319 Митного кодексу України, статті 21 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», статті 20 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статей 44, 45 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», статті 38 Закону України «Про карантин рослин», статті 18 Закону України «Про ветеринарну медицину».

Основною метою прийняття акта є запровадження процедури здійснення органами доходів і зборів у пунктах пропуску через державний кордон України санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного контролю за окремими товарами, а також контролю за переміщенням культурних цінностей, що ввозяться на митну територію України, у формі попереднього документального контролю.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

З грудня 2015 року по грудень 2016 року.

 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

 

6. Метод одержання результатів відстеження

Для проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта використовувався статистичний та соціологічний методи одержання результатів відстеження.


7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність регуляторного акта, були отримані шляхом аналізу положень нормативно-правових актів, інформації та документів, отриманих від митниць ДФС, які діють відповідно до постанови.

Враховуючи цілі регулювання, для відстеження результативності регуляторного акта були визначені такі статистичні показники:

1) кількість суб’єктів, на яких поширюється дія акта;

2) рівень поінформованості суб’єктів господарювання з основних положень регуляторного акта, що відстежується.

Також для відстеження результативності регуляторного акта використовувалась інформація, що надходила від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, стосовно проблемних питань (пропозицій, зауважень тощо), які виникають при проведенні попереднього документального контролю.


8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Державною фіскальною службою України здійснено аналіз ефективності застосування положень регуляторного акта.

Акт поширюється на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють переміщення через митний кордон України товарів, що підлягають попередньому документальному контролю відповідно до вимог статей 319, 561 Митного кодексу України та постанови.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання з основних положень регуляторного акта – високий. Постанову оприлюднено в газетах «Голос України» (2012 рік, № 73-74). «Урядовий кур’єр» (2012 рік, № 86-87), в «Офіційному віснику України» (2012 рік, № 32), «Відомостях Верховної Ради України» (2012 рік, № 44-48), розміщено в мережі Інтернет на Урядовому порталі, офіційному порталі Верховної Ради України, офіційному сайті ДФС, а також у місцях розташування органів доходів і зборів для загального ознайомлення.

Запровадження процедури попереднього документального контролю за товарами схвально оцінено суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності під час проведення зустрічей, круглих столів.


9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

За результатами проведеного аналізу можна зробити висновок, що регуляторний акт має достатній рівень досягнення визначених цілей.

Прийняття постанови сприяло позитивним тенденціям у напрямі спрощення контрольних процедур та прискорення перетину державного кордону транспортними засобами з товарами.

 

Голова Державної

фіскальної служби України

 

Р.М. Насіров