Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2006 року № 421 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»

опубліковано 05 травня 2016 о 09:31


1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2006 року № 421 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – постанова № 421).

 

2. Виконавець заходів з відстеження

Державна фіскальна служба України.

 

3. Цілі державного регулювання

Метою прийняття постанови № 421 стало приведення у відповідність до принципів державної регуляторної політики шляхом визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України від 22 червня 1998 року № 940 «Про затвердження Порядку вилучення готівки у платника податків, який має податкову заборгованість» та від 22 червня 1998 року № 941 «Про затвердження Порядку звернення стягнення на рухоме майно, що перебуває у податковій заставі, для погашення податкової заборгованості платника податків (крім фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності) та реалізації такого майна», запроваджених на виконання Указу Президента України від 04 березня 1998 року № 167 «Про заходи щодо підвищення відповідальності за розрахунки з бюджетами та державними цільовими фондами», який у зв’язку з введенням в дію Закону України від 21 грудня 2000 року № 2181 «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» припинив свою дію.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

Заходи із періодичного відстеження результативності регуляторного акта проведено протягом  квітня 2016 року.

 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось шляхом аналізу якісних та кількісних показників.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Необхідності у проведенні періодичного відстеження результативності зазначеного вище регуляторного акта немає, оскільки визнання такими, що втратили чинність, актів Кабінету Міністрів України регулює такі відносини не шляхом їх запровадження, а шляхом скасування.

 

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

Розмір надходжень до бюджету

 

Надходження податків, зборів (обов’язкових платежів) до зведеного бюджету станом на 01.01.2015 – 381,9 млрд. грн., на 01.01.2016 – 587,1 млрд. гривень

Кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акта

Дія акта поширюється на всіх суб’єктів господарювання

Час та кошти, витрачені суб’єктами підприємницької діяльності на реалізацію регуляторного акта

Реалізація постанови не потребує додаткових матеріальних та інших витрат суб’єктів господарювання

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб

 

Високий. Постанова опублікована:  «Урядовий кур’єр», 2006, 04, 15.04.2006 № 72, «Офіційний вісник України», 2006, № 14 (19.04.2006),         ст. 987, а також розміщена на офіційних веб-сайтах: Верховної Ради України (www.rada.gov.ua), ДФС (www.sfs.gov.ua) та Інформаційно-аналітичного центру «ЛІГА» (www.ligazakon.ua)

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з тим, що постанови Уряду, які втратили юридичну силу, не можуть використовуватись у правовому полі України, а лише навантажують нормативно-правову базу, то затвердження постанови № 421 впорядкувало нормативно-правові акти України, що створило сприятливі умови для функціонування суб’єктів господарювання всіх форм власності та видів діяльності.

Таким чином, проведений аналіз показників результативності зазначеного акта свідчить про високий рівень ефективності досягнення цілей.

 

 

В.о. Голови Державної

фіскальної служби України                                                     С.В. Білан