Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 53 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 17 липня 2006 року № 416», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 03 лютого 2014 р. за № 205/24982

опубліковано 01 березня 2016 о 10:47

 

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 53 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 17 липня 2006 року № 416», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 03 лютого 2014 р. за № 205/24982 (далі – наказ № 53).

 

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України.

 

3. Мета прийняття регуляторного акта

Наказом № 53 визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПА України від 17.07.2006 № 416 «Про затвердження Акта про результати камеральної перевірки податкової декларації (розрахунку) щодо окремих загальнодержавних і місцевих податків і зборів» (далі – наказ № 416).

Наказ № 416 було прийнято відповідно до підпункту «в» підпункту 4.2.2 пункту 4.2 статті 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», який втратив чинність згідно з підпунктом 1 пункту 2 Розділу ХІХ Податкового кодексу України.

Відповідно до Положення про Міністерство доходів і зборів України, затвердженого Указом Президента України від 18 березня 2013 року № 141, та з метою удосконалення процесів адміністрування податків і зборів, встановлення єдиного порядку відображення результатів камеральних перевірок платників податків наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.06.2013 № 165 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації та проведення камеральних перевірок податкової звітності платників податків, крім перевірок податкової декларації про майновий стан і доходи та податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи–підприємця» затверджено Акт про результати камеральної (електронної) перевірки даних, задекларованих у податковій звітності за новою формою.

Наказ № 416 не відповідав положенням чинного законодавства України, втратив актуальність та підлягав скасуванню.

 

4. Строк виконання заходів із відстеження

Заходи із відстеження проводилися з 01 березня 2015 року по 1 лютого 2016 року.

 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Отримання результатів періодичного відстеження результативності наказу № 53 здійснювалося методом аналізу процедури реалізації прав контролюючих органів на проведення камеральних перевірок податкових декларацій та розрахунків, отриманих від платників податків.

 

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, та способи одержання даних

Під час відстеження за основу взято випадки неможливості документального оформлення результатів проведення камеральних перевірок податкової звітності (розрахунків).

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Для встановлення кількісних та якісних значень показників результативності регуляторного акта аналізувався процес проведення камеральних перевірок регіональними контролюючими органами.

Випадків неможливості документального оформлення результатів проведення камеральних перевірок податкової звітності (розрахунків) встановлено не було.  

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі проведеного періодичного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок, що шляхом впровадження цього регуляторного акта вдалося досягти визначених цілей.

 

Голова Державної

фіскальної служби України                                                                 Р.М. Насіров