Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 05.12.2013 № 765 «Про затвердження Порядку ведення органами Міністерства доходів і зборів України оперативного обліку податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, інших платежів, які сплачуються під час митного оформлення товарів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.02.2014 за № 217/24994

опубліковано 29 лютого 2016 о 15:25

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 05.12.2013 № 765 «Про затвердження Порядку ведення органами Міністерства доходів і зборів України оперативного обліку податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, інших платежів, які сплачуються під час митного оформлення товарів» (далі – наказ № 765).

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України (Департамент моніторингу доходів та обліково-звітних систем).

3. Мета прийняття регуляторного акта

Метою прийняття наказу є забезпечення практичного застосування положень Податкового, Митного кодексів України, Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та нормативне врегулювання порядку ведення органами Міндоходів оперативного обліку податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464-VІ).

4. Строк виконання заходів із відстеження

Лютий 2016 року.

5. Тип відстеження

Повторне відстеження

6. Методи одержання результатів відстеження

Для одержання результатів відстеження застосовувався статистичний метод.

 

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акту здійснювалось шляхом аналізу статистичних даних щодо кількості інтегрованих карток платника, відкритих за кожним платником та видом платежу; кількості рішень органів ДФС щодо списання помилково та/або надміру сплачених сум платежів з терміном виникнення понад 1095 днів у 2014 та 2015 роках.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.

Станом на 01.01.2015 року в органах державної фіскальної служби відкрито 14,8 млн. інтегрованих карток платників з податків, зборів, митних платежів та 2,4 млн.  інтегрованих карток платників з єдиного внеску, станом на 01.01.2016 їх кількість суттєво не змінилася і складає 14,1 млн. інтегрованих карток платників з податків, зборів, митних платежів та 2,5млн. інтегрованих карток платників з єдиного внеску.

Станом на 01.01.2015 кількість рішень органів ДФС щодо списання помилково та/або надміру сплачені суми платежів з терміном виникнення понад 1095 днів становить 151 626 рішень, станом на 01.01.2016 кількість таких рішень – 78 867.

Зазначене свідчить про покращення якісного рівня облікової роботи фіскальних органів, що в свою чергу зменшує кількість помилково та/або надміру сплачених сум платежів до бюджетів.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Затверджений наказом №765 Порядок ведення органами Міністерства доходів і зборів України оперативного обліку податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, інших платежів, які сплачуються під час митного оформлення товарів методологічно  забезпечив практичну реалізацію вимог положень Податкового, Митного кодексів України, Закону № 2464-VІ та забезпечив прозорий облік платежів та достовірну звітність про стан наповнення дохідної частини державного та місцевих бюджетів.

За результатами відстеження результативності наказу № 765 встановлено високий ступінь досягнення цим регуляторним актом цілей, задекларованих при його прийнятті, протягом періоду його дії.

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                Р.М. Насіров