Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1050 «Про внесення змін до Порядку застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»

опубліковано 09 лютого 2016 о 10:31

 

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова  Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1050 «Про внесення змін до Порядку застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

 

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності

Державна фіскальна служба України.

 

3. Цілі прийняття акта

Проект постанови розроблено з метою приведення у відповідність до норм Закону України від 10 лютого 2015 року № 176 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» (далі – Закон № 176) нормативно-правових актів Уряду у частині зарахування сум фінансових санкцій, стягнених відповідно до Порядку застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 червня 2003 року № 790 (далі – Порядок), та здійснення контролю за їх надходженням. Також приведено у відповідність назву органу виконавчої влади, що здійснює ліцензування виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, до постанов Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 160 «Про утворення Державної фіскальної служби» та від 21 травня 2014 року № 236 «Про Державну фіскальну службу України».

Проектом постанови передбачено приведення термінології Порядку у відповідність до вимог Господарського кодексу України, а саме: слова «суб’єкт підприємницької діяльності» та «громадянин-підприємець» у всіх відмінках і числах пропонується замінити словами «суб’єкт господарювання».

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 16.12.2015 по 29.01.2016.

5. Тип відстеження

Базове.

 

6. Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалися показники результативності цього регуляторного акта, якими є рівень поінформованості суб’єктів господарювання.

Проект акта розміщено для громадського обговорення в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України. Після прийняття постанова була оприлюднена у засобах масової інформації. Зауважень та пропозицій до постанови не надходило.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи отримання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу зведених даних щодо результатів поінформованості суб’єктів господарювання та надходження/відсутності зауважень і пропозицій щодо цієї постанови.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

За період відстеження зауваження і пропозиції щодо цієї постанови не надходили.

Зазначений нормативно-правовий акт опубліковано в Урядовому кур’єрі від 26.12.2015 № 243 та в Офіційному віснику України від 31.12.2015 № 102.

Проект постанови, АРВ та звіт про базове відстеження розміщено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України в мережі Інтернет.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття постанови надасть змогу привести у відповідність до норм Закону № 176 нормативно-правові акти Уряду у частині зарахування сум фінансових санкцій, стягнених відповідно до Порядку, та здійснення контролю за їх надходженням. Також приведено у відповідність назву органу виконавчої влади, що здійснює ліцензування виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, до постанов Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 160 «Про утворення Державної фіскальної служби» та від 21 травня 2014 року № 236 «Про Державну фіскальну службу України».

 

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                     Р.М. Насіров