Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1353 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 230”

опубліковано 26 січня 2016 о 15:36

1.  Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1353 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 230” (далі – постанова № 1353).

 

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України (Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів).

 

3. Цілі прийняття акта

На виконання частини третьої статті 14 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (далі – Закон № 481) постановою № 1353 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 02 березня 2010 року № 230 „Питання імпорту, експорту та оптової торгівлі спиртом коньячним” (далі – постанова № 230).

Постанову № 1353 розроблено з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства Порядку ведення реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, та Порядку ведення реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють імпорт, експорт спирту коньячного, затверджених постановою № 230.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 01.02.2013 по 22.01.2016.

 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

Для одержання результатів відстеження застосовувався статистичний метод.

 

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу результативності статистичних показників.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основним показником результативності є посилення контролю держави за виробництвом, обігом і цільовим використанням спирту, алкогольних напоїв та своєчасністю надходжень коштів до бюджету.

Постанова № 1353 надала можливість здійснювати системний контроль за виробництвом та оптовою торгівлею спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

Дія постанови № 1353 поширюється на всіх суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері виробництва та обігу спирту коньячного і плодового на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття постанови № 1353 надало змогу привести нормативно-правові акти у відповідність до Закону № 481.

Відповідно до частини третьої статті 14 Закону № 481 та на виконання пункту 5 Порядку ведення Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним і плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, затвердженого постановою № 230, видано наказ Міністерства фінансів України від 28.11.2012 № 1231 „Про затвердження Інструкції з ведення та використання даних Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним (включаючи дистиляти у вигляді головної і хвостової фракції) і спиртом плодовим на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією”.

Зазначеним наказом затверджено Інструкцію з ведення та використання даних Реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним (включаючи дистиляти у вигляді головної і хвостової фракції) і спиртом на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, якою передбачено форму Реєстру та терміни внесення до нього змін у разі видачі, анулювання або закінчення строку дії ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

Зміни до Реєстру вносяться протягом п’яти робочих днів з дати  видачі, анулювання або закінчення строку дії ліцензії на основі відомостей, зазначених у документах, які подаються суб'єктами господарювання для отримання ліцензії. Реєстр розміщено на офіційному веб-сайті ДФС.

 

 

Голова Державної

фіскальної служби України                                                           Р.М. Насіров